20 ÉVES A MISKOLCI ÁLLATKÓRHÁZ

Három állatorvos összefogásával, 1994-ben nyitotta meg kapuit a megújult Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Állatkórház, mely a kezdeti lépések után komoly fejlődésnek indult. A rendelő és patika szolgáltatásokat nyújtó cég az 1998-as fejlesztéseket követően komplex állategészségügyi és gyógyszerforgalmazó állatkórházzá nőtte ki magát, mely az átalakításoknak köszönhetően egy konferenciateremmel is bővült. Az állatbarátok gyorsan bővülő köre által támasztott szakmai elvárások jelentős eszközfejlesztésekre ösztönöztek minket, amire a mai napig is kiemelt figyelmet fordítunk.

Kórházunkban jelenleg 4 állatorvos, 2 szakasszisztens, 2 gyógyszertári asszisztens, és egy gazdasági ügyekkel foglalkozó szakember dolgozik.

Rendelőnkben évről-évre visszatérő vendégek az állatorvosnak készülő középiskolások és az egyetemi állatorvostan-hallgatók. Ittlétük során betekintést nyerhetnek az állatorvosi munka mindennapjaiba, megtanulhatják az állatokkal kapcsolatos alapvető ismereteket, a hallgatók felkészülhetnek gyakorlati vizsgáikra és a majdani praktizálás kihívásaira.

Elkötelezettek vagyunk az innováció iránt. Mindennapi munkánk során igyekszünk a legkorszerűbb eszközökkel a legfrissebb tudományos eredmények alapján gyógyítani. Intézményünk szakemberei jó kapcsolatot ápolnak kutatásokat végző szervezetekkel, rendszeresen részt veszünk tudományos kutatásokban, melynek eredményeképp új és hatékony módszerek kerülnek kidolgozásra az emberi betegellátás területén és az állatgyógyászatban egyaránt. Kutatói munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk az uniós állatvédelmi normák maradéktalan betartására.