2011 a Miskolc Zoo éve

Szőrös, tollas, kicsi, nagy? Erszényes, ormányos, vagy hatalmas agyarai vannak? Nekünk mindegy, mi egyformán szeretjük őket! 2011. januárjától a MiskolcZoo lakóinak egészségéről a Miskolci Állatkórház állatorvosai gondoskodnak.

A felkérés nem mindennapi lehetőséget jelentett számunkra, a szakmai kihíváshoz új állatorvost is igazoltunk csapatunkba, dr. Pataki Júliát aki az állatkerti állatokkal kapcsolatos tudását kamatoztatja nálunk.

Vadasparkunk a hazai állatkertek sorában az egyik legfiatalabb és egyben a legrégebbi hagyományokkal is rendelkező létesítmény, hiszen a XIV. században ezen a területen alapított vadaskertet Nagy Lajos király.

5 kontinens több mint 130 állatfajának közel 700 egyedét mutatjuk be erdei környezetben. Az állatkert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, így annak flórájából is gazdag ízelítőt nyújt látogatóinknak.Az elegyes gyertyános tölgyesben sétálva a Kárpát-medence vadon élő faunája mellett egzotikus állatfajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal is megismerkedhetnek vendégeink.